על מנת לערוך סיכומים נדרש לפתוח חשבון.

מגמות מרכזיות במדיניות החוץ של ארה"ב בין שתי מלחמות העולם

מתוך סיכומונה, אתר הסיכומים החופשי.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

רקע

לאחר מלה"ע ה-1, הקונגס דחה את הסכמי השלום, ואת הסכמי ורסאי. תחת האווירה הזאת, החברה האמריקנית ביקשה לחזור לשגרה ולהשיב את החיים למסלולם כמה שיותר מהר, היה תהליך של התכנסות פנימית, התעסקות באמריקה ובאזרחים האמריקנים ופחות בשאר העולם, נזנח האידאליזם הפרוגרסיבי (שדגל בצדק חברתי ושינוי שוק הכלכלה), ונסגרו שערי ההגירה באופן הרמטי. בענייני החוץ חזרה ארה"ב לדגול במדיניות בדלנית.

פעילות דיפלומטית בשנות ה-20

מכיוון שהקונגרס לא אישר את הסכמי ורסאי, היה על ארה"ב לאשר את הסכמי השלום בנפרד עם כל אחד ממדינות המרכז, שהיו אויבותיה של ארה"ב. במסגרת הסכמים אלה, הוסכם שהמעצמות תפסקינא את בניית ספינות המלחמה ל10 שנים, להשמיד חלק מהספינות העוצמתיות שלהן, ולהגביל את גודלו של כל צי - כל זאת כדי למנוע מירוץ חימוש והסלמה שיובילו לסבב אלימות נוסף ברחבי העולם.

פעילות כלכלית במאה ה-20

ארה"ב הייתה היחידה שיצאה נשכרת ממלה"ע ה-1 משום שהיא סיפקה חומרי גלם ונשק ליבשת אירופה. בנוסף, לאחר המלחמה, היא הלוותה סכומי עתק למדינות האירופאיות המרוסקות, שהיו אמורות להחזיר לה בעתיד בריבית - סכומים שהסתכמו במיליארדי דולרים. בשנת 1929 התרחשה מפלה בבורסה האמריקנית, האמריקנים דרשו לקבל את הלואותיהם חזרה מהמדינות הלוות, ואלה לא יכלו להחזיר להן את הסכומים שסוכמו, מה שגרם למפולת כלל עולמית, שהורגשה במיוחד באירופה - והיוותה קרקע נוחה לעליית משטרים טוטאליטרים ולפתיחת סבב אלימות נוסף ברחבי העולם.

שנות ה-30 ברחבי העולם

במהלך שנות ה-30 פתחו יפן, איטליה וגרמניה (שכזכור, היו מדינות המרכז במלה"ע ה-1) בסדרת צעדיים תוקפניים בזירה העולמית שכללו: חתירה והפרה של הסכמי ורסאי, העצמת מירוץ החימוש מעבר למכסות שסוכמו. כעת התבררו החולשה של המערב והנאיביות שלו בחתימת ההסכמים הללו. בשנת 1933 עלה היטלר לשלטון בגרמניה, ועתה היה על ארה"ב להחליט כיצד להתנהל לנוכח האיומים הללו, היא בחרה שלהמשיך במדיניות הבדלנית.

חוקי הניטרליות - ב-1935 וב-1937 חוקק הקונגרס את חוקי הניטרליות, שקבעו כי בזמני שלום ייאסור הפעולות הבאות:

  • איסור מכירת נשק לצדדים שנמצאים בעימות
  • איסור מתן הלוואה למי מהצדדים הלוחמים
  • איסור של הפלת אמריקנים בספינות מלחמה של מדינה שנמצאת בעימות
  • איסור שיט של אוניות מסחר באזורים שמוגדרים כאזורי מלחמה

חוקים אלו נועדו כדי להרחיק את ארה"ב מעימות רחב, ולהגביר את מדיניות הבדלנות.