על מנת לערוך סיכומים נדרש לפתוח חשבון.
היסטוריה ב' - שנות העשרים -שנות שגשוג,קדמה ושמרנות
שנות ה- 20 בארה"ב היו תקופה של שגשוג והצלחה כלכלית. ארה"ב כמעט ולא הושפעה כלכלית ממלח"ע ה-1 (ואם כן, רק הרוויחה ממנה...) כיוון שכלכלתה לא הפכה להיות כלכלת מלחמה. ארצות הברית הייתה מדינה אשר דגלה במדיניות "האינדיווידואליזם התקיף". מדיניות זו השתקפה באימרה "לסה פר, לסה פסה". לפי גישה זו על הממשל להתערב כמה שפחות בכלכלה ולתת לכלכלה להתפתח ע"פ כוחות השוק – היצע וביקוש. באותם ימים הבורסה הפכה לכלי נוח להתעשרות מהירה והציבור האמין שהיא אף פעם לא תרד.
האמרקאים דגלו בבדלנות פוליטית-צבאית מאירופה אך רצו קשרי מסחר איתה. הם לא רצו שמדינות אירופה יתערבו ויתעסקו עם עניינה הפנימיים-פוליטים של ארה"ב ולהפך.
לארה"ב הגיע, במהלך תחילת המאה ה- 20 בכלל, ובשנות ה- 20 בפרט, גל הגירה גדול מאד מ"העולם הישן". המהגרים היגרו מארצות שונות והשפיעו על התרבות המקומית. בשנת 1924 חוקקו חוקים שמטרתם להגביל את ההגירה ולשמור על יחסי הכוחות האתניים הקיימים ולא להפירם. חוקי מכסות אלו זכו לשם חוק ג'ונסון.
ביטויי הפריחה והשפע בשנות ה- 20
- השקעות בבורסה: בארה"ב התפתחה תופעה חדשה של רצון להרוויח כסף ומהר, והערצה של אנשים עשירים. השיטה החדשה והמהירה להרוויח כסף הייתה בבורסה שהייתה דבר חדש יחסית וצברה תאוצה.
באותן שנים, הבורסה בניו יורק הפכה להיות המרכז הכלכלי העיקרי של ארה"ב. אזרחים רבים השקיעו כסף במניות מתוך שאיפה לרווחים גדולים ומהירים. הבנקים מצדם העניקו אשראי גדול הן ליזמים והן לאזרחים.
- פריחה תרבותית: ארה"ב של שנות ה-20 חוותה פריחה תרבותית, הנשים קיבלו יותר זכויות ולבושם נעשה יותר חושפני, מוסיקת הג'אז התפתחה והיה מעמד שווה (למראית עין) לשחורים ויהודים. הייתה הרגשה של חופש, בגלל שלאנשים היה שפע.
- תעשיית המכוניות: התפתחה באופן מואץ עד לייצור של 30 מליון כלי רכב במהלך שנות העשרים. המפורסמת ביותר היא מכונית הפורד שיוצרה בשיטת "הסרט הנע". שיטה זו איפשרה ייצור מכונית זולה והפכה לסמל שפע עבור העם האמריקני. הפופולריות של מכוניות פורד הייתה גדולה כל כך שעד מהרה עברה חברת פורד את סף ה- 20 מיליון מכוניות. תעשיית המכוניות דרשה פועלים רבים והגבירה בכך את קצב העיור. תעשייה זו תרמה לפיתוחן של תעשיות נוספות שאפשרו למליוני אנשים להתפרנס ולהתבסס.
- תהליך העיור: החל מתחילת שנות ה- 20 צומחות בארצות הברית ערי-ענק ואחוז האנשים הגר בערים גדל.
ביטויי שמרנות
למרות השגשוג השמרנות בארה"ב גדלה. דוגמא לכך ניתן לראות בארגונים הגזעניים שצמחו וגדלו בארה"ב. ארה"ב הייתה מושתת על תרבות אנגלו-סאקסית וכתוצאה מההגירה ההמונית החלה להתפתח גזענות. ארגונים דוגמת הקו-קלקס-קלאן התנגדו בצורה אלימה לכל מי שלא היה פרוטסטנטי לבן (WASP).
דוגמא נוספת ובולטת לשמרנות הוא "משפט הקופים". במשפט שזכה לכינוי זה נתבע מורה אשר לימד את תורת האבולוציה של דארווין במדינת טנסי כחלופה לסיפור הבריאה. המורה נשפט ונקנס בגלל שסירב ללמד את סיפור הבריאה במקום את תורת האבולוציה.
דוגמא שלישית לשמרנות היא חוק היובש. חוק זה, שהתקבל בתור התיקון ה- 18 לחוקה(!!), אסר למעשה שתיית משקאות אלכוהוליים בתוך ארצות הברית. התקווה הייתה שחוק זה יפתור את בעיית האלכוהוליזם וחוסר המוסר שבא איתה. במקום לפתור את הבעיה הוא הוסיף וחיזק בעיה אחרת - התחזקות הפשע המאורגן (שמצא לעצמו פרנסה חדשה - הברחת אלכוהול). ראוי לציין שהנשיא רוזוולט ביטל איסור זה במסגרת השבת אמון העם במוסד הנשיאות כחלק מהניו דיל.