על מנת לערוך סיכומים נדרש לפתוח חשבון.
האימפריאליזם האמריקני בשלהי המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20. גורמים וגילויים מרכזיים
רקע
מדיניות החוץ של מדינה הוא נושא חשוב ובעל משמעות רבה, והוא נידון רבות טרם הכרזת העצמאות ע"י האבות המייסדים. האבות המייסדים, כאמור, היו גם הם מהגרים מאירופה, בעיקר אנגלו-סקסים שהגרו מאזור בריטניה. הם עזבו את אירופה בגלל המצב הפוליטי שם, המצב הכלכלי, והרדיפות הדתיות. הם סלדו מכל מה שייצג את אירופה, ותפסו אותה כיבשת מסוכסכת ושסועה, והדבר האחרון שהם רצו היה להדמות לה. על בסיס דברים אלה, הם תמכו במדיניות חוץ בדלנית, שלפיה יש להתבדל ככל הניתן מאירופה, להימנע מסכסוכים מיותרים, כמו כן יש גם לשאוף לכמה שפחות השפעה אירופית על יבשת אמריקה, שהייתה אז מורגשת ע"י האמפריה הבריטית ששלטה על המושבות, וע"י האמפריה הספרדית ששלטה על מדינות אמריקה הלטינית.
האמפריאליזם האמריקני בשלהי המאה ה-19 ותחילת המאה ה-20
מאז הכרזת העצמאות, ובמהלך המאה ה-19, פעלה ארה"ב להרחבת שטחה, והתפשטה בהדרגתיות של שטחים בסביבתה, בתהליך שכיוונו היה מערבה עד שהגיע הרצף הטריטוראלי לחוף המערבי של ארה"ב (האוקיינוס השקט).
תוך כדי ההתרחבות מערבה אל תחומי ה'ספר', ארה"ב השתלטה גם על מושבות וטריטוריות אנדיאניות תוך כדי מחיקת כל הקיים שם, בראייה שאלה הן תרבויות 'נחותות' שיש לסלקן מהמפה העולמית.
בשנת 1867 רכשה ארה"ב את אלסקה מידי הרוסים בסכום של 7.2 מליון דולר.
בשנת 1893 סיפחה את הוואי תוך ניהול מדיניות מתערבת. בנוסף לאיים אלה, סופחו איים נוספים במרכז האוקיינוס השקט שהיה להם צורך אסטרטגי בניהול הסחר הימי של ארה"ב.
בשנת 1898 כבשה ארה"ב את קובה מידי ספרד ובכך שחררה אותה מעול האמפריה הספרדית, בנוסף לכיבושים האלה נוספו גם פורטו ריקו ואיי הפיליפינים במזרח הרחוק.
בשנת 1903 כבשה ארה"ב את פנמה.
במאה ה-19 אימפריאליזם בעולם היה מושג די נפוץ, ומדינות רבות כגון בריטניה, ספרד, צרפת, גרמניה ויפן השתמשו באימפריאליזם כדי להשתלט על כמה שיותר שטחים בכדור הארץ, לשלוט על עמים שונים תוך התעצמות פוליטית וכלכלית.
התברר שארה"ב לא נשארה מחוץ למשחק וגם היא החלה בהליך אימפריאליסטי, היו לכך מספר מניעים:
1. קץ הספר בסוף המאה ה-19, והפחד שכעת ההתפתחות הכלכלית שבאה בזכותו תעצר, וכי יש להמשיך ולכבוש שטחים ברחבי העולם כדי להמשיך התעצמות זו, וגם כדי להפיץ ערכים אמריקניים שהם ראו כנעלים.
2. בעקבות המצאת שיטת ה'סרט הנע', ההתפחויות הטכנולוגיות הרבות בשוק העבודה, נוצרו כמויות אדירות של עודפים, והשתלטות על עוד טריטוריות יכלה לגרום לניצול ומכירה של סחורות אלה לקולונליות שמשתלטים עליהן.
3. איחוד האומה האמריקנית שהייתה קרועה אז בין מעמד הפועלים לבין מעמד בעלי ההון, ולאור הרבה ויכוחים במדיניות הפנים, היה צורך לאגד את האומה האמריקנית תחת מטרה משותפת חדשה.