על מנת לערוך סיכומים נדרש לפתוח חשבון.

ביולוגיה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך סיכומונה, אתר הסיכומים החופשי.
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(ניסויי מעבדה תיכון)
שורה 17: שורה 17:
===מיקרואורגניזמים===
===מיקרואורגניזמים===


[[שיוך סיסטמטי]]
[
 
ניסויי מעבדה:
[[שם ערך#תכונות של אדום ניטרלי וברומו תימול כחול ניסוי]]
רקע:
Ph  הוא מדד למידת החומציות/ בסיסיות של תמיסה.
סקלת ה-ph המקובלת היא בין 0 (שזה חומצה מרוכזת ) לבין 14 (בסיס מרוכז). ה-ph של תמיסה ניטראלית הוא 7.
מטרה: הכרת תכונות האינדיקאטורים אדום ניטרלי וברומו-תימול כחול 
ניסוי א'
 
מטרת הניסוי:
לגלות מהוא האינדיקאטור לחומצה/ בסיס.
 
כלים וחומרים:
4 מבחנות
4 פקקים למבחנות
מים מזוקקים     
חומצה  (hcl)               
בסיס      (naoh)       
אדום ניטרלי
ברומו-תימול כחול
 
מהלך הניסוי:
א) סמן 4 מבחנות בספרות 1-4.
ב) הכנס למבחנות את החומרים לפי הטבלה.
ג) פקוק את המבחנות ונער (לשם ערבוב).
ד) בדוק ורשום את צבע התמיסה בכל אחת מהמבחנות.
 
סיכום תוצאות הבדיקה:
מס'      נפח מים        נפח חומצה  נפח בסיס    סוג              מס' טיפות      צבע
מבחנה  מזוקקים (מ"ל)  (hcl)      (naoh)      אינדיקאטור  אינדיקאטור  הנוזל במבחנה         
 
1        6                        3                      אדום ניטרלי          2            ורוד
 
2        6                        3                      ברומו-תימול          2            צהוב
                                                                  כחול 
3        6                                      3        אדום ניטרלי          2          כתום
 
4        6                                      3        ברומו-תימול          2            כחול
 
                                                                  כחול 
מסכנות מן הבדיקות:
אדום ניטרלי הוא אינדיקאטור לחומצה.
ברומו-תימול  כחול  הוא אינדיקאטור לבסיס.
 
על פי הבדיקות שערכתי עם מוסיפים לחומר h2so4  (שהוא חומצה) 2 טיפות אדום ניטרלי הצבע שיתקבל יהיה כנירה ורוד.
הגדרה לאינדיקאטור של חומצה/ בסיס: 
אינדיקאטור של חומצה/ בסיס הוא כל חומר שמשנה צבע (או תחונה אחרת שלו) כשהוא
ניחשף לחומצה/ בסיס.
 
ניסוי ב'
 
מטרת הניסוי:
ללמוד איך לחשב ph  בחומרים ומזונות.
להבן מה זה  ph ואיך ניתן לשנות אותו (מה משפיע אליו) .
 
כלים וחומרים:
7 מבחנות
Hcl  (בסיס)
Naoh  (חומצה)
מים מזוקקים
מקלונים
2 חומרי מזון (מלפפון ועגבנייה לדוגמה)
 
מהלך הניסוי:
א) ממספרים את המבחנות מ-1 עד-7.
ב) מכניסים למבחנות את החומרים לפי הטבלה. (למבחנות 6 ו-7 מוסיפים 2 מחומרי המזון שעל שולחן המורה.)
ג) מחקים טיפה (כמה שניות)
ד) מודדים את דרגת ה-ph של החומרים בעזרת המקלונים (מכניסים את קצה המקלון לתמיסה ומחקים מספר רגעים. לאחר מיכן משווים את הצבע שהתקבל עם הצבעים באריזה,מספר הצבע שהחי כרוב לצבע שיש במקלון הוא מס' ה-ph של החומר.)
 
תוצאות בטבלה:
 
מס'        מס' טיפות    מס' טיפות    מים מזוקקים      דרגת ph  לפי הנמדד במקלונים
מבחנה      hcl              naoh            (מ"ל)
 
1            2                                      8                                  5
 
2          1                                      8                                  6
 
3                                                    8                              6-7       
 
4                                1                8                                  7 
 
5                                2                8                                  8
 
6              מלפפון                          8                                  6
 
7              עגבנייה                          8                                  5 
 
 
מסקנות מהמדידות:
ככל שמוסיפים למבחנה יותר hcl  כך דרגת ה-ph  תרד.
ככל שמוסיפים יותר  Naoh    כך דרגת ה-ph  תעלה.


===רבייה===
===רבייה===

גרסה מ־10:37, 11 ביוני 2009