2
עריכות
על מנת לערוך סיכומים נדרש לפתוח חשבון.
חסוי111190 (שיחה | תרומות) (ניסויי מעבדה תיכון) |
|||
שורה 19: | שורה 19: | ||
[[שיוך סיסטמטי]] | [[שיוך סיסטמטי]] | ||
ניסויי מעבדה: | |||
[[שם ערך#תכונות של אדום ניטרלי וברומו תימול כחול ניסוי]] | |||
רקע: | |||
Ph הוא מדד למידת החומציות/ בסיסיות של תמיסה. | |||
סקלת ה-ph המקובלת היא בין 0 (שזה חומצה מרוכזת ) לבין 14 (בסיס מרוכז). ה-ph של תמיסה ניטראלית הוא 7. | |||
מטרה: הכרת תכונות האינדיקאטורים אדום ניטרלי וברומו-תימול כחול | |||
ניסוי א' | |||
מטרת הניסוי: | |||
לגלות מהוא האינדיקאטור לחומצה/ בסיס. | |||
כלים וחומרים: | |||
4 מבחנות | |||
4 פקקים למבחנות | |||
מים מזוקקים | |||
חומצה (hcl) | |||
בסיס (naoh) | |||
אדום ניטרלי | |||
ברומו-תימול כחול | |||
מהלך הניסוי: | |||
א) סמן 4 מבחנות בספרות 1-4. | |||
ב) הכנס למבחנות את החומרים לפי הטבלה. | |||
ג) פקוק את המבחנות ונער (לשם ערבוב). | |||
ד) בדוק ורשום את צבע התמיסה בכל אחת מהמבחנות. | |||
סיכום תוצאות הבדיקה: | |||
מס' נפח מים נפח חומצה נפח בסיס סוג מס' טיפות צבע | |||
מבחנה מזוקקים (מ"ל) (hcl) (naoh) אינדיקאטור אינדיקאטור הנוזל במבחנה | |||
1 6 3 אדום ניטרלי 2 ורוד | |||
2 6 3 ברומו-תימול 2 צהוב | |||
כחול | |||
3 6 3 אדום ניטרלי 2 כתום | |||
4 6 3 ברומו-תימול 2 כחול | |||
כחול | |||
מסכנות מן הבדיקות: | |||
אדום ניטרלי הוא אינדיקאטור לחומצה. | |||
ברומו-תימול כחול הוא אינדיקאטור לבסיס. | |||
על פי הבדיקות שערכתי עם מוסיפים לחומר h2so4 (שהוא חומצה) 2 טיפות אדום ניטרלי הצבע שיתקבל יהיה כנירה ורוד. | |||
הגדרה לאינדיקאטור של חומצה/ בסיס: | |||
אינדיקאטור של חומצה/ בסיס הוא כל חומר שמשנה צבע (או תחונה אחרת שלו) כשהוא | |||
ניחשף לחומצה/ בסיס. | |||
ניסוי ב' | |||
מטרת הניסוי: | |||
ללמוד איך לחשב ph בחומרים ומזונות. | |||
להבן מה זה ph ואיך ניתן לשנות אותו (מה משפיע אליו) . | |||
כלים וחומרים: | |||
7 מבחנות | |||
Hcl (בסיס) | |||
Naoh (חומצה) | |||
מים מזוקקים | |||
מקלונים | |||
2 חומרי מזון (מלפפון ועגבנייה לדוגמה) | |||
מהלך הניסוי: | |||
א) ממספרים את המבחנות מ-1 עד-7. | |||
ב) מכניסים למבחנות את החומרים לפי הטבלה. (למבחנות 6 ו-7 מוסיפים 2 מחומרי המזון שעל שולחן המורה.) | |||
ג) מחקים טיפה (כמה שניות) | |||
ד) מודדים את דרגת ה-ph של החומרים בעזרת המקלונים (מכניסים את קצה המקלון לתמיסה ומחקים מספר רגעים. לאחר מיכן משווים את הצבע שהתקבל עם הצבעים באריזה,מספר הצבע שהחי כרוב לצבע שיש במקלון הוא מס' ה-ph של החומר.) | |||
תוצאות בטבלה: | |||
מס' מס' טיפות מס' טיפות מים מזוקקים דרגת ph לפי הנמדד במקלונים | |||
מבחנה hcl naoh (מ"ל) | |||
1 2 8 5 | |||
2 1 8 6 | |||
3 8 6-7 | |||
4 1 8 7 | |||
5 2 8 8 | |||
6 מלפפון 8 6 | |||
7 עגבנייה 8 5 | |||
מסקנות מהמדידות: | |||
ככל שמוסיפים למבחנה יותר hcl כך דרגת ה-ph תרד. | |||
ככל שמוסיפים יותר Naoh כך דרגת ה-ph תעלה. | |||
===רבייה=== | ===רבייה=== |
עריכות