על מנת לערוך סיכומים נדרש לפתוח חשבון.

ביולוגיה

מתוך סיכומונה, אתר הסיכומים החופשי.
גרסה מ־10:36, 11 ביוני 2009 מאת חסוי111190 (שיחה | תרומות) (ניסויי מעבדה תיכון)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


גוף האדם

מערכת החיסון

מאפייני החיים

מבנה המזון ומערכת העיכול

פחמימות וחומרי תשמורת

מערכת הנשימה

מבנה הלב

מיקרואורגניזמים

שיוך סיסטמטי

ניסויי מעבדה: שם ערך#תכונות של אדום ניטרלי וברומו תימול כחול ניסוי רקע: Ph הוא מדד למידת החומציות/ בסיסיות של תמיסה. סקלת ה-ph המקובלת היא בין 0 (שזה חומצה מרוכזת ) לבין 14 (בסיס מרוכז). ה-ph של תמיסה ניטראלית הוא 7. מטרה: הכרת תכונות האינדיקאטורים אדום ניטרלי וברומו-תימול כחול ניסוי א'

מטרת הניסוי: לגלות מהוא האינדיקאטור לחומצה/ בסיס.

כלים וחומרים: 4 מבחנות 4 פקקים למבחנות

מים מזוקקים      
חומצה   (hcl)                

בסיס (naoh) אדום ניטרלי

ברומו-תימול כחול

מהלך הניסוי: א) סמן 4 מבחנות בספרות 1-4. ב) הכנס למבחנות את החומרים לפי הטבלה. ג) פקוק את המבחנות ונער (לשם ערבוב). ד) בדוק ורשום את צבע התמיסה בכל אחת מהמבחנות.

סיכום תוצאות הבדיקה: מס' נפח מים נפח חומצה נפח בסיס סוג מס' טיפות צבע מבחנה מזוקקים (מ"ל) (hcl) (naoh) אינדיקאטור אינדיקאטור הנוזל במבחנה

1 6 3 אדום ניטרלי 2 ורוד

2 6 3 ברומו-תימול 2 צהוב

                                                                 כחול   

3 6 3 אדום ניטרלי 2 כתום

4 6 3 ברומו-תימול 2 כחול

                                                                 כחול   

מסכנות מן הבדיקות: אדום ניטרלי הוא אינדיקאטור לחומצה. ברומו-תימול כחול הוא אינדיקאטור לבסיס.

על פי הבדיקות שערכתי עם מוסיפים לחומר h2so4 (שהוא חומצה) 2 טיפות אדום ניטרלי הצבע שיתקבל יהיה כנירה ורוד. הגדרה לאינדיקאטור של חומצה/ בסיס: אינדיקאטור של חומצה/ בסיס הוא כל חומר שמשנה צבע (או תחונה אחרת שלו) כשהוא ניחשף לחומצה/ בסיס.

ניסוי ב'

מטרת הניסוי: ללמוד איך לחשב ph בחומרים ומזונות. להבן מה זה ph ואיך ניתן לשנות אותו (מה משפיע אליו) .

כלים וחומרים: 7 מבחנות Hcl (בסיס) Naoh (חומצה) מים מזוקקים

מקלונים

2 חומרי מזון (מלפפון ועגבנייה לדוגמה)

מהלך הניסוי: א) ממספרים את המבחנות מ-1 עד-7. ב) מכניסים למבחנות את החומרים לפי הטבלה. (למבחנות 6 ו-7 מוסיפים 2 מחומרי המזון שעל שולחן המורה.) ג) מחקים טיפה (כמה שניות) ד) מודדים את דרגת ה-ph של החומרים בעזרת המקלונים (מכניסים את קצה המקלון לתמיסה ומחקים מספר רגעים. לאחר מיכן משווים את הצבע שהתקבל עם הצבעים באריזה,מספר הצבע שהחי כרוב לצבע שיש במקלון הוא מס' ה-ph של החומר.)

תוצאות בטבלה:

מס' מס' טיפות מס' טיפות מים מזוקקים דרגת ph לפי הנמדד במקלונים מבחנה hcl naoh (מ"ל)

1 2 8 5

2 1 8 6

3 8 6-7

4 1 8 7

5 2 8 8

6 מלפפון 8 6

7 עגבנייה 8 5


מסקנות מהמדידות: ככל שמוסיפים למבחנה יותר hcl כך דרגת ה-ph תרד. ככל שמוסיפים יותר Naoh כך דרגת ה-ph תעלה.

רבייה

מיוזה

מיטוזה

גנטיקה

גרגור יוהן מנדל

אקולוגיה

סקירה כללית בנושא נשימה תאית, תהליך הפוטוסינתזה, השוואה בין הנשימה התאית לתהליך הפוטוסינתזה ושרשרת המזון

קישורים מומלצים

פורטל ביולוגיה בוויקיפדיה